Terug naar het blogoverzicht

3 Redenen om voor een elektrische auto te kiezen

Jay Tahloe 28 mei 2018

Je ziet ze steeds vaker: elektrische auto’s. De ontwikkelingen op het gebied van elektrisch rijden gaan als een speer. Het begon ooit als een futuristisch concept, maar tegenwoordig is de elektrische auto voor iedereen betaalbaar. Rijd jij al elektrisch? Hieronder 3 redenen om ook voor een elektrische auto te kiezen!

 

1. Goedkoper

De aanschafprijs van een elektrische auto daalt steeds meer. Bovendien is de auto een stuk goedkoper in gebruik. Het kost je, als je thuis de auto oplaadt, ongeveer de helft van het bedrag dat je aan benzine zou besteden. Daarnaast zijn er verschillende belastingvoordelen voor mensen die elektrisch rijden. Zo betaal je geen aanschafbelasting en geen wegenbelasting.

 

2. Goed voor het milieu

Dit is uiteraard een van de belangrijkste beweegredenen van mensen die voor een elektrische auto hebben gekozen. Een benzine- of dieselauto stoot CO2 uit wat erg slecht is voor het milieu. De overheid denkt hier hetzelfde over en er zijn al verschillende Nederlandse en Duitse steden waar je met een ‘vervuilende’ auto niet meer mag rijden. Een elektrische auto stoot geen CO2 uit én als je de auto oplaadt met groene stroom dan is het nóg beter! Bovendien ben je dus overal welkom in een elektrische auto.

 

3. Eenvoudig

Met een elektrische auto kom je nooit meer zonder benzine te staan. Nooit meer onderweg tanken, maar de auto gewoon ’s nachts thuis opladen. Een laadpaal kan binnen een dag worden geïnstalleerd en je kunt deze gelijk gebruiken! Bovendien wordt de afstand die een opgeladen elektrische auto kan rijden steeds groter en groter. Zo zijn er al elektrische auto’s die meer dan 400 kilometer kunnen rijden op een volle accu en deze afstanden zullen in de toekomst alleen maar toenemen.

 

Nissan Leaf 2.0 Zero Edition 40 kWh

Een van de bestverkochte elektrische auto’s ter wereld is de Nissan Leaf. De concurrentie is weliswaar de laatste jaren toegenomen en dat deed Nissan besluiten om een nieuwe versie van de Leaf uit te brengen: de Nissan Leaf 2.0 Zero Edition 40 kWh. Deze elektrische auto ziet er sportief uit en kan lange afstanden afleggen. Waar normale elektrische auto’s zo’n 100 / 200 kilometer op een volle accu rijden, kan de nieuwe Nissan Leaf bijna 400 kilometer rijden op een volle accu. Daarnaast is deze auto relatief goedkoop. Het basismodel kost een kleine 34.000 euro. Het is ook mogelijk om de auto te leasen. Met slechts 4% bijtelling, kun je de nieuwe Nissan Leaf voor een relatief laag bedrag per maand leasen. Leasen is in het geval van de Nissan Leaf voor de meeste mensen de beste optie. Dus als je opzoek bent naar een relatief goedkope, milieuvriendelijke en eenvoudige elektrische auto, dan is de Nissan Leaf dé perfecte keuze.

 

Conclusie

Kortom, elektrisch rijden is populairder als ooit. Het is voordelig, goed voor het milieu en eenvoudig. De Nissan Leaf 2.0 Zero Edition 40 kWh is beschikbaar in ons assortiment voor een voordelige prijs!

 
Jay Tahloe