Terug naar het blogoverzicht

De Tesla Model 3: wat kunnen we verwachten?

Jordy van Velden 13 juli 2017

De jongste telg in de Tesla familie houdt sinds zijn aankondiging in maart 2016 de gemoederen aardig bezig. Een rijbereik van 345km, Autopilot, 0-100 km/h in minder dan 6 seconden en een betaalbare prijs. Met deze verkooppunten werd de Tesla Model 3 de wereld ingeslingerd en zorgde er binnen een aantal dagen voor dat meer dan 130.000 mensen een pre order hebben geplaatst bij Tesla. Vrijdag 7 juli 2017 rolde dan eindelijk de eerste Model 3 van de band en luidde de start van de productie in. Maar wanneer kunnen wij in Nederland gaan genieten van een van de meest geavanceerde elektrische auto op de markt?

 

Start productie

Om gelijk de deur in te trappen: voorlopig gaan wij de Model 3 in Nederland nog niet op de weg zien. De verwachting is dat eind 2018 de uitlevering van de Model 3 in Nederland op gang zal komen.

De start van de productie van de Model 3 is bevindt zich op dit moment nog in de opstartfase en zal in eerste instantie langzaam op gang komen. Eind juli worden de eerste 30 geproduceerde auto’s afgeleverd aan de gelukkige eigenaren. In augustus heeft Tesla de planning om 100 auto’s te produceren en in september 1.500. De maanden daarna wordt de productie sneller opgeschroefd naar uiteindelijk 20.000 auto’s in de maand december.

In totaal heeft Tesla tot op heden 373.000 pre orders binnen gekregen. De initiële productie zal uitgeleverd worden aan de medewerkers van Elon Musk’s eigen bedrijven zoals SpaceX en Tesla.

 

Uitrusting

Wat de uiteindelijke uitrusting van de Model 3 wordt is nog niet bekend gemaakt. Wel is inmiddels duidelijk geworden dat het aantal opties en aanpassingsmogelijkheden beperkt is. Op dit moment is bekend dat de auto voorzien zal zijn van de hardware om gebruik te maken van Tesla’s geavanceerde Autopilot. Deze zal echter wel als optie ingeschakeld moeten worden vanuit de fabriek. Andere opties zullen in de toekomst volgen, maar wanneer is nog niet bekend gemaakt.

Alle beperkingen in de opties die je kunt kiezen op de Model 3 zijn bedoeld om de productie zo snel en efficiënt mogelijk van gang te kunnen laten gaan. Op deze manier wil Elon Musk ervoor zorgen dat zoveel mogelijk mensen zo snel mogelijk kunnen gaan genieten van hun nieuwe elektrische auto.

Dat Tesla de productie simpel en efficiënt wil houden is bijvoorbeeld goed terug te zien in het strakke maar minimalistische design van het dashboard. Geen conventioneel teller cluster of knoppen voor de airconditioning maar een enkel 15” touchscreen display. Met het display bedien je alles van airconditioning tot multimedia en navigatie.

 

 

Wil jij ook de Tesla Model 3 rijden?

Voor €899,- all-in per maand kan je bij MijndomeinAuto de Tesla Model 3 rijden. Zodra de Tesla in Nederland leverbaar is ben je een van de eerste die met deze bijzondere auto de weg op kan. Bestel hem dus snel!

Het all-in private leasen van de Tesla Model 3 is inclusief:

  • Afschrijving
  • Wegenbelasting
  • All-risk verzekering
  • Pechhulp in binnen- en buitenland
  • BTW
  • Reparatie, onderhoud en banden
  • Vervangend vervoer bij schade in NederlandJordy van Velden