Terug naar het blogoverzicht

Mijndomeinauto ontvangt “Private Lease OK” certificaat

mdablog 22 september 2015

Steeds meer verschillende partijen bieden privé lease aan tegen verschillende voorwaarden. De Consumentenbond, de Vereniging van Nederlandse Autoleasemaatschappijen maar ook de Vereniging Zakelijke Rijders (VZR) hebben hier veel aandacht voor. VZR streeft naar transparantie in de markt en is tegen verborgen kosten.

Toekenning certificaat
VZR heeft recent het certificaat “Private Lease OK” toegekend aan mijndomeinauto. Mijndomeinauto onderscheidt zich volgens VZR door goede en consumentvriendelijke voorwaarden en is trots het certificaat “Private Lease OK” te voeren, als één van de drie leasemaatschappijen in Nederland. De toekenning van het certificaat met bijbehorend logo laat zien welke aanbieder goede contractuele voorwaarden hanteert bij het afsluiten van een private leasecontract.

Private leasenormen
VZR heeft in maart de eerste versie van de private leasenormen gepubliceerd. Deze normen, die na intensief overleg met tientallen aanbieders tot stand zijn gekomen, vormen de basis voor de toekenning van het certificaat. Inmiddels heeft VZR zo’n 15 private leaseaanbieders uitgebreid getoetst.

Veel verschillen in voorwaarden
Er zijn nu veel producten die onder de zelfde noemer (privélease) worden aangeboden, maar onderling heel veel van elkaar verschillen. Hoewel de wet de consument van extra bescherming voorziet, is het gewenst dat aanbieders zelf zorgen dat onduidelijkheid vermeden wordt. De VZR vindt dat de algemene voorwaarden gericht moeten zijn op het consumentenrecht en wil woekeraffaires voorkomen.
mdablog