Terug naar het blogoverzicht

Private lease: Consumentenbond vergelijkt de aanbieders

mdablog 8 december 2014

De Consumentenbond heeft recent de populaire privé lease auto’s van 21 aanbieders met elkaar vergeleken. Daarnaast is onderzocht of leasen goedkoper is dan dezelfde auto kopen met spaargeld of een lening.

Leasen goedkoper dan kopen
De uitkomst van het onderzoek is dat private lease in veel gevallen goedkoper is dan een auto kopen. De Consumentenbond plaatst als kanttekening dat de consument goed naar de kleine lettertjes in het contract moet kijken.

Hoe komt mijndomeinauto uit het onderzoek?
Met de meest transparante voorwaarden van Nederland en de aanbieder van een kort contract komt mijndomeinauto gunstig uit het onderzoek. De minimale leeftijd van 21 jaar en 2 jaar in het bezit van een rijbewijs zijn de enige zaken waarin mijndomeinauto wordt genoemd.

Positieve punten mijndomeinauto
• All inclusive is alles inclusief, dus ook de motorrijtuigenbelasting.
• Geen verrekening van het aantal kilometers per kwartaal, gewoon op jaarbasis.
• Tot 12.000 kilometers krijg je geld terug over kilometers die je niet rijdt.
• Veroorzaak je schade? Ook dan blijft je leasetarief ongewijzigd. Uniek!

Bestickerd rijden is extra voordelig
De Consumentenbond heeft prijzen vergeleken zonder bijkomende voordelen. Bij mijndomeinauto krijg je korting op het leasetarief als je ervoor kiest met reclame van een sponsor te rijden. Heb je hier geen moeite mee? Dan zijn we dus nog goedkoper dan in de vergelijking.

Onderzoek lezen?
Heb je interesse in het gehele onderzoek van de Consumentenbond over private lease? Lees hier dan de pagina’s uit de Consumentengids van december 2014.
mdablog