Terug naar het blogoverzicht

Private lease zonder BKR gedoe? Het kan!

Jay Tahloe 23 mei 2018

Wil je graag private leasen, maar heb je geen zin in gedoe met het BKR? Dan hoef je je lease droom niet te laten varen. Je kunt dan namelijk evengoed een auto leasen, want bij Mijndomein Auto vindt er geen BKR registratie en geen BKR check plaats. Zo kun jij private leasen zonder gedoe.

Een gloednieuwe auto, het nieuwste van het nieuwste zonder ook maar enig krasje. Dat wilt bijna iedereen wel, maar helaas hebben velen daar het budget niet voor. Om in één keer een groot bedrag neer te leggen voor een auto is best een forse investering. Als oplossing hiervoor kun je kiezen voor private lease. Je least dan een auto voor enkel privégebruik en bent met een bepaald bedrag per maand helemaal klaar. Het bedrag dat je namelijk per maand betaalt is incl. alle bijkomende kosten, zoals verzekering en onderhoud. Het enige dat je zelf betaalt is je benzine. Goed geregeld toch?

Tegenwoordig is het zo dat elke vorm van lening die je aangaat (zelfs je telefoon) in de boeken gaat bij de BKR registratie. Lijkt op zich geen probleem, maar wil je een huis kopen of een lening voor iets afsluiten, dan kan dat best nadelige gevolgen hebben en kan het ook zomaar zijn dat de mogelijkheden ineens flink beperkt zijn. Voor private lease geldt normaal gesproken hetzelfde en geldt het ook andersom. Als je een auto wilt leasen wordt er een BKR toetsing gedaan en kun je nogal bedrogen uitkomen met je mogelijkheden.

private lease

Nu lijkt het allemaal heel negatief, maar dat is het niet. Integendeel, want als je least bij Mijndomein Auto vindt er geen BKR-registratie en geen BKR check plaats. Je lease auto wordt dus niet bij het BKR geregistreerd en zal dan ook niet als financiering of lening zichtbaar zijn. En dat is weer heel fijn als je kijkt naar de toekomst. Je mogelijkheden worden niet beperkt. Ook wordt er niet bij de BKR gecheckt of je al een registratie hebt staan. Wel verrichten wij een verzekerings-/ en kredietcheck om uiteraard te checken of de contractant kredietwaardig genoeg is.

Zo kun je private leasen naar je hart en heb je ook hier geen beperkingen in. Vrijheid blijheid! Hoe dit alles kan? Simpelweg omdat Mijndomein Auto niet aangesloten is bij Keurmerk Private Lease, maar wel bij Private Lease OK. En bij die laatste is de verplichting tot BKR registratie niet aanwezig. Uiteraard wordt er wel goed gekeken naar jouw leaseovereenkomst en of het financiële plaatje ook klopt met jouw inkomsten, waardoor je zorgenvrij kunt leasen.
Jay Tahloe